Soundhealing / Geluidstherapie

Geluid is een oud genezend medium – het wordt al duizenden jaren gebruikt voor welzijn over de hele wereld. Van de bellen, gongs en klankschalen van Tibetaanse en Nepalese culturen, tot de didgeridoo van de Australische Aboriginals, tot de trommel en het geratel van de indianen. Geluid is gebruikt, en wordt nog steeds gebruikt, om mensen naar ontspannen toestanden te brengen, naar bewuste aanwezigheid.
We nemen geluid niet alleen waar via onze oren, maar door ons hele lichaam. Onze huid, botten en het water in ons geleiden geluidsgolven. Elk celmembraan in ons lichaam heeft externe antennes genaamd Primary Cilium, die trillen als kleine stemvorken als reactie op de vibratie-input van onze omgeving.

​Geluid heeft de kracht om te genezen en de kracht om pijn te doen. Veel van de stressoren in ons leven worden veroorzaakt door lawaai. Lawaai in huis en op ons werk, in onze omgeving en zelfs in ons eigen hoofd.
Werken met specifieke geluidsgolven, kan het zenuwstelsel en emoties kalmeren, de geest tot rust te brengen, pijn verlichten, bewuster maken van wat er in je lijf speelt en wat aandacht nodig heeft, inzichten geven en veel meer.

Geluidstherapie is een therapeutische modaliteit die bedoeld is gezondheid en welzijn te bevorderen door middel van een ontspannende, evenwichtige en stimulerende ervaring.

Je kunt heling door middel van geluid vergelijken met een diepe massage op moleculair niveau. 

Lees meer over de behandelingen met klankschalen massage en stemvorken