Reiki volgens het traditionele Usui systeem

Reiki is een eeuwen oude, zachte en liefdevolle Japanse natuurlijke geneeswijze gebaseerd op het werken met universele levenskracht (Ki, Chi, Prana). Deze wordt doorgegeven via verschillende handposities. Net als bij acupunctuur, shiatsu, tai-chi en yoga wordt gebruik gemaakt van de stroming van levensenergie binnen ons lichaam. Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen. De energie stroomt vanzelf naar de plek waar het het meest nodig is. Deze energie zorgt ervoor dat de blokkades worden losgemaakt, verzacht en afgevoerd. Tegelijkertijd heeft het een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen (nadi’s) en de chakra’s.

Reiki heeft effect op lichamelijk, emotioneel, mentaal én spiritueel vlak. De behandeling werkt ontspannend, pijn verlichtend, geeft je rust en versterkt het afweersysteem. Het bevordert de zelfgenezing, zelfbewustzijn en transformatie. Niet alleen tijdens maar ook na elke behandeling werkt reiki door. En je zult zelf ervaren hoe en wat dat in je verandert. Bijvoorbeeld een beter inzicht in jezelf of in situaties, waardoor je gerichter kan werken aan een oplossing. 

Ook zonder bepaalde klachten is het geschikt als een liefdevol en koesterend verwen moment voor jezelf! Het brengt je altijd diepe ontspanning en meer energie. 

Voor diegene die bijv. niet van massages houden, maar wel diep willen ontspannen en goed voor zichzelf willen zorgen is dus een Reiki behandeling een mooi alternatief (geschenk)! 

Tijdens de behandeling lig je, met kleren aan, op een behandeltafel. Ik leg mijn handen, in verschillende posities, op het lichaam neer. Het doorgeven van de energie kan voelbaar zijn door verschillende sensaties, bv warmte en/of tintelingen. Met een zacht achtergrondmuziekje en een heerlijk kopje thee naderhand. 

 Een Reiki behandeling kan heel goed naast een reguliere behandeling plaatsvinden, als aanvulling, versterking of ontspanning. Ook heerlijk te combineren met de klankschalenmassage.