Stemvorken

Een behandeling met geluidsfrequenties (trillingen) door middel van stemvorken wordt ook wel fonoforese of toonpunctuur genoemd. De stemvorken worden op de meridianen, accupunctuur/acupressuur, chakra punten geplaatst. Het doel van deze behandeling is lichaam en geest in balans te brengen, blokkades los te maken en klachten te verminderen.
Wanneer je lichaam uit balans is heeft het een onregelmatige en onzuivere trilling. Door de stemvorken te laten trillen en op je lichaam te plaatsten kan je energie als het ware ‘gestemd’ worden. De lichaamscellen reageren direct op de zuivere trillingen, er komt beweging in gebieden waar blokkades zitten, er is sprake van een diepe helende celmassage. Ook bij pijnklachten kunnen deze trillingen effectief zijn door de stemvork bijvoorbeeld op een pijnlijke spier of spierknoop te plaatsen.

De stemvorken kunnen heel breed ingezet worden en ook erg goed te combineren met andere behandelingen. 


Wetenschap
In 1998 wonnen drie onderzoekers de Nobelprijs voor de geneeskunde toen ze de natuurlijke stikstofmonoxidecyclus in onze cellen ontdekten. De stikstofmonoxidecyclus in het lichaam is een van de essentiële natuurlijke cycli op cellulair niveau om gezondheid en welzijn te behouden en in stand te houden. De normale productie van stikstofmonoxide wordt onder meer geremd door stress en ziekte. Je cellen produceren deze chemische stof dus altijd, maar als je gestrest bent, moe bent of overweldigd wordt door dagelijkse uitdagingen, vertraagt ​​de productie. 
Sindsdien hebben farmaceutische bedrijven miljoenen uitgegeven aan het maken van een medicijn dat de stikstofmonoxidecyclus stimuleert, vooral om mensen met hartproblemen te helpen.

Onderzoek uitgevoerd door Dr. John Beaulieu, muziektherapeut en natuurgeneeskundig arts en Dr. George Stefano, neuroloog, toonde aan dat stemvorken de productie van stikstofmonoxide in de lichaamscellen in minder dan 30 seconden stimuleerden!!! Het stimuleren van de productie van stikstofmonoxide draagt ​​bij aan het gezonde functioneren van alle belangrijke orgaansystemen en fungeert als een signaalmolecuul en aanvallend molecuul dat virussen, bacteriën en andere vrije radicalen neutraliseert. Daardoor verminderen ze ontstekingen, pijn, spanning en spierspasmen.

De stemvorken die ze bestudeerden waren the Perfect 5th stemvorken en de 128 Hz Otto-vork (beiden sets aanwezig in mijn praktijk!)

Lees hieronder meer over deze stemvorken: 

  • The Perfect Fifth stemvorken zijn specifiek afgestemd op 256 Hz en 384 Hz. Het perfecte vijfde interval heeft een frequentieverhouding van 3:2 en wordt als puur en stabiel waargenomen bij het horen ervan. Dit interval zorgt niet alleen voor harmonie in onze oren, maar ook in ons lichaam.

Deze krachtigste stemvork combinatie, de C- en G-tuners, creëren een “perfecte kwint” en openen de poort voor genezing en een hoger bewustzijn. Als je naar deze twee verschillende tonen luistert, maakt je lichaam één toon, waardoor je hele zenuwstelsel in balans wordt gebracht en je geest en lichaam worden geïntegreerd. 
(Dit interval werd voor het eerst ontdekt door Pythagoras, een Griekse filosoof en wiskundige.) 

  • De Osteo stemvorken, ook wel Otto-stemvorken genoemd, worden op verschillende delen van het lichaam geplaatst, waaronder acupressuurpunten, botten, ligamenten, zenuwen, huid, haar, energiecentra en meridianen. Otto is een afkorting voor osteophonic, wat betekent dat de botten trillen. Hun frequenties zijn 32 hz, 64 hz en 128 hz, verschillende octaven van de middelste “C” noot in de Pythagorische toonladder. Het zijn grote verzwaarde vorken die trillingen rechtstreeks in de botten en de rest van het lichaam uitzenden om te ontspannen, uit te lijnen en de gezondheid en ontspanning van botten en omringend lichaamsweefsel te herstellen.

Deze stemvorken hebben gewichten aan de uiteinden. Als je op deze vorken tikt, trillen ze meer dan de vorken zonder gewichten. De trilling/frequentie wordt overgebracht op weefsel en bot door de steel van de vork op het lichaam (accupunten) te plaatsen. 

Hier nog enkele van de fysieke voordelen op een rij wanneer je cellen stikstofmonoxide produceren en afgeven: 

  • Meer energie en uithoudingsvermogen
  • Meer balans in het autonome zenuwstelsel
  • Versterken van immuunsysteem  
  • Verbetering en bevordering van circulatie en spijsvertering 
  • Bevordering van ontspanning, rust en kalmte  
  • Onmiddellijke meditatieve staat  
  • Vermindering van stress en depressie