Cupping

Cupping Massage (dynamisch)
Cupping vindt haar oorsprong  in de Oosterse geneeskunde. Bij cupping massage worden de siliconen cups bewegend/dynamisch gebruik  op de meridianen en acupunctuurpunten. Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag. Het is een krachtige techniek om stijve en strakke spieren, pijnpunten en vastzittende gewrichten in het lichaam te verlichten en stimuleert onmiddellijk de bloedtoevoer op de getroffen gebieden. 
Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. 

Cuppingmassage heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, geeft diepe ontspanning in het lichaam en vermindert stress, activeert de energiedoorstroming, stimuleert de doorbloeding van het lichaam waardoor meer zuurstof en voeding de weefsels kunnen bereiken. Hierdoor voel je je vitaler en meer in balans. 

Cupping kan voor veel doeleinden ingezet worden, o.a:

 • Dieper gelegen spierknopen/verklevingen
 • Nek, schouder, arm klachten
 • Pijnlijke en vastzittende spieren 
 • Spierspanning door fysieke of psychische belasting of trauma
 • Hoofdpijn, migraine
 • Fybromyalgie klachten
 • Stress gerelateerde klachten
 • Trauma
 • Chronische verkoudheid en astma
 • Littekens
 • Darmklachten
 • Cellulitis en afvallen 
 • Rimpels (facial cupping)
 • Ontspanning 

Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.
Het cuppen kan gevoelig of soms wat pijnlijk zijn, vooral de eerste keer. Hoe meer afvalstoffen er in je lijf zijn opgeslagen hoe gevoeliger. Cupping op de benen is vaak pijnlijker dan op de rug. Maar na een paar keer is je lijf weer schoon, de pijn weg en voel je je herboren.

Het cuppen ziet er wat spannend uit
Het cuppen ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje spannend uit, maar de werking is zeer krachtig. De cupping methode s ook echt een hele mooie aanvulling op de huidige fysiotherapie en lichaamsgerichte behandelingen. Het versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en – knopen. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd en het lichaam ontspant. Cuppen is effectief tegen stress en zorg dat emotionele blokkades ruimte krijgen. Door de afvoerende werking kun je vele klachten oplossen. Een detox voor je lichaam & geest!

Cupping massage bij afvallen
Afvallen is echt wel meer dan alleen maar minder eten. Tijdens het afvallen komen er namelijk gif- en afvalstoffen vrij in je lichaam. Om gezond en fit te blijven, wil je deze afvalstoffen zo snel mogelijk kwijt. Cupping massage is daar uitstekend geschikt voor. Cupping therapie maakt bindweefsel losser en opent haarvaten, waardoor nieuw zuurstofrijk bloed in het toepassingsgebied kan stromen. Dit helpt je cellen te groeien, te herstellen en daarbij je stofwisseling te versnellen. Tegelijkertijd spoelt dit proces het gestagneerde bloed door het lymfestelsel, waardoor afval en gescheurde vetcellen meegenomen worden.

Cupping massage tegen cellulite

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid huid genoemd. Het wordt gezien als een zeer storend probleem. En dan vooral in de zomermaanden als vrouwen een korte broek of rok aan willen doen. Meestal komt cellulite ook voor bij vrouwen op de benen en billen. Cellulite komt echter niet alleen maar voor bij vrouwen met overgewicht. Een verhoogt vetpercentage kan er wel voor zorgen dat de cellulite verergert.

Een cuppingmassage bij cellulites zorgt er voor meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen komen. Dit komt de huidkwaliteit ten goede. De cuppingmassage is daarom ook effectief in elk stadium van cellulites. Het zorgt er namelijk voor dat het lichaam makkelijk vocht en vet afvoert en dat de huid elastine en collageen aanmaakt. Na een behandeling zal de huid er ook weer steviger uitzien.

Wanneer cupping massage wordt afgeraden (contra-indicaties): Spataderen, vaatziekte, couperose, kanker, zonnebrand, bloedingen, blauwe plekken, koorts, open wonden, zwangerschap, diabetes, trombose, bij het gebruik van bloedverdunners.